Personenauto

Bestelauto

Bestelwagen

Bestelbus

Bakwagen

Vrachtauto

Een auto poetsen is een vak apart. Het reconditioneren van voertuigen houdt in dat alle delen en materialen die aan en op een voertuig zitten, weer hun oorspronkelijke kleur en conditie’s terug krijgen. Het is zeker niet de bedoeling deze materialen alleen maar te voorzien van een bepaald product, aangezien dit zeer tijdelijk is en niet valt onder reconditioneren, maar meer onder maskeren. De lak zal uiteraard eerst goed gereinigd moeten worden en vervolgens een polijstbehandeling ondergaan, om deze weer een diepe glans en krasvrij uiterlijk te geven. Na het reconditioneren van de lak is absoluut belangrijk deze te voorzien van een goede bescherming, dit kan zijn een waxlaag of eventueel een lakpantser. De kunststof delen dienen ook weer eerst goed gereinigd te worden alvorens deze te behandelen of op kleur te brengen. Het reconditioneren van het interieur houdt ook weer in dat alle delen goed gereinigd worden evt. door stoom Eventueel als het een leder interieur betreft wordt het leer gereinigd en met een verzorgingsproduct behandeld. Een volledig gereconditioneerd voertuig ziet er dus weer als nieuw uit!

Het reconditioneren begint al in onze wasplaats waar wij eerst al het losse vuil verwijderen dat zich in de loop der tijd heeft verzameld op de meest uiteenlopende plaatsen. Blaadjes en dergelijke verzamelen zich vaak in ruimtes waar ook afwateringskanalen zitten die verstopt kunnen raken en vol met water blijven staan, (dit kan schade veroorzaken aan b.v. de kachelmotor of ruitenwissermotor). Daarom wordt iedere auto eerst d.m.v. een compressor schoongeblazen en daarna pas met een hogedruk reiniger schoongespoten.Hiena word de lak gewassen met een ontvettende shampoo om al het vuil uit de lak te halen. Na het volledig reinigen van de carrosserie wordt de lak met een speciale methode ontdaan van allerlei soorten lakvervuiling. (boomhars, vliegen, spinnenpoep, industrievuil). Na deze behandeling word de auto gepolijst waardoor alle was(straat) krasjes verdwijnen. Ook doffe en verweerde delen worden weer op glans gebracht en deze worden opnieuw voorzien van een waxlaag.

Het interieur wordt ook weer eerst volledig doorgeblazen met lucht en vervolgens met de grootste zorg uitgezogen. Het dashboard, de deurpanelen en alles wat van kunststof is wordt bij ons grondig gereinigd en niet behandeld met siliconen waardoor het alleen maar gaat glimmen. De bekleding zal vanzelfsprekend ook gereinigd worden en de vloermatten worden met een stoom reiniger(min. 101 gr.) grondig schoongespoten waarbij echt ieder zand korreltje verwijderd wordt. Dit alles resulteert uiteindelijk tot een brandschoon en superfris interieur! Hierna kan indien gewenst een geur behandeling toegepast worden met diverse geuren.

Mocht er na het reinigen van het interieur toch nog een onaangename geur in de auto hangen, dan is een ozonbehandeling aan te raden. Een ozonbehandeling houdt in dat er een apparaat in de auto wordt geplaatst dat ozongas produceert. Ozongas bestrijdt nare geuren zoals rooklucht, hondenlucht of wat voor nare lucht dan ook, door simpelweg alle bacteriën te doden (zowel de goede als de slechte) die deze geur veroorzaken.

Om de lak weer zijn originele glans en krasvrije uiterlijk te geven zal deze gepolijst moeten worden. Wij doet dit met een exentrisch roterende polijstmachine dit om polijstbanen, spinneweb effect en andere ongewenste effecten te voorkomen. Samen met diverse polijstprodukten (geen enkele lak is het zelfde.) en deze techniek wordt een maximaal resultaat bereikt. Na het polijsten zal de lak worden voorzien van een Wax laag om deze de juiste bescherming te geven.

Waxoyl is gespecialiseerd in het leveren van op maat gesneden oplossingen voor het waardebehoud van alles wat rijdt, rolt, drijft en vliegt. Door professionals voor professionals – exclusief en effectief! Vakmanschap in meer dan een halve eeuw verzameld in de strijd tegen roest en verwering – daarvoor staat de naam WAXOYL. Voor allen, die het moeten weten: Automobielfabrikanten, Treinconstructeurs, Scheepsbouwers en rederijen, Vliegtuigconstructeurs, Fabrikanten van bouwmachines, enz. WAXOYL komt aan deze eisen tegemoet. Met exclusieve producten en op maat gesneden programma’s. Exclusief en alleen voor de erkende vakman. Door professionals voor professionals. WAXOYL-producten worden volgens de strengste kwaliteitsvoorschriften in Groot-Brittannië, de VS, Duitsland en Zwitserland vervaardigd. Waxoyl heeft dochterbedrijven in Duitsland, Frankrijk, Benelux, Denemarken, Rusland en een wereldwijd net van distributiepartners.